Project omschrijving

Marit Trioen

Leerkracht / wetenschappelijk medewerker, Okan Sint-Niklaas / Universiteit Antwerpen

Evenement

SESSIE

Woorden, daar begint het mee Het belang van effectief woordenschatonderwijs voor (tweede)taalleerders

Voor anderstalige nieuwkomers ligt de lat hoog. Op korte tijd moeten deze leerlingen het Nederlands voldoende machtig worden om met een eerlijke kans door te stromen naar het reguliere onderwijs. Het verwerven van een rijke woordenschat is hierbij cruciaal: wie geen woorden kent, kan geen gesprek voeren of teksten begrijpen.
In deze sessie onderzoeken we waarom woordenschatverwerving aan de basis ligt van het leren van een taal en aan welke voorwaarden effectief woordenschatonderwijs voldoet. Aan de hand van concrete getuigenissen en werkvormen worden wetenschappelijke inzichten vertaald naar de klaspraktijk. Een interactieve en praktijkgerichte workshop waarop elke taalleerkracht welkom is!

BIO

Marit Trioen geeft les aan laaggeletterde anderstalige jongeren bij OKAN Sint-Niklaas. Daarnaast werkt ze als wetenschappelijk medewerker bij de Antwerp School of Education. Samen met Jordi Casteleyn publiceerde ze de praktijkgids Extra kansen voor nieuwkomers Wat werkt in leesonderwijs aan laaggeletterde anderstalige jongeren? (zie https://www.uantwerpen.be/nl/projecten/extra-kansen/)

ARCHIEF

MATERIALEN

Nog geen materialen beschikbaar

Meer researchED direct naar je inbox?

Blijf op de hoogte over onder andere sprekers, workshops, ticket verkoop en nieuwe blog posts.