5 uitgangspunten van succesvolle scholen

Eva Naaijkens
Martin Bootsma

Omschrijving

Succesvolle teams weten de balans te vinden tussen ‘uitdagend’ en ‘routinematig’ werken.
Als professional binnen de organisatie moet er ruimte zijn om je vakmanschap te ontwikkelen. Ook is het niet alleen prettig maar ook noodzakelijk om als leraar te kunnen terugvallen op deskundige collega’s en een sterk team. Want lesgeven is bij uitstek een teamsport. Visie, aanpak en samenwerking zijn belangrijker in het bepalen van het resultaat dan een individuele prestatie. En succesvol te kunnen zijn, is houvast nodig. Tijdens deze lezing staan we stil bij 5 uitgangspunten die je terugziet op succesvolle scholen.

Downloads

Eva Naaijkens
Schoolleider
Alan Turingschool

Eva Naaijkens is ruim 20 jaar werkzaam in het onderwijs en co-auteur van het boek ‘En wat als we nu weer een gewoon gaan lesgeven? ‘ en ‘De school als werkplaats‘. Eva is mede-oprichter en schoolleider van de (excellente) Alan Turingschool te Amsterdam. Sinds 2020 is Eva partner van het Education Lab, speelt ze met haar team een centrale rol in het ONA-programma (Onderwijskennis Netwerk Amsterdam) en draagt ze actief bij aan evidence-based onderwijsverbetering en innovatie. Daarnaast ondersteunt Eva scholen bij de implementatie van de Enigma-kwaliteitsaanpak.

Haar boeken bij uitgeverij Pica

Teamleider en auteur
Alan Turingschool

Martin Bootsma is ruim 25 jaar leraar in het basisonderwijs. Na een studie politicologie heeft hij gekozen voor het onderwijs. Martin was in 2011 Leraar van het Jaar in het primair onderwijs en van 2011-2014 lid van de jury Excellente Scholen. Martin is mede-oprichter, teamleider en leraar van de Alan Turingschool te Amsterdam. Schrijft blogs over (lees)onderwijs en is mede auteur van de boeken En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven? Voor het primair- (2018) en voortgezet onderwijs (2020) en De school als werkplaats (2022).

Ga naar de bovenkant