Als 21e eeuws leren bestaat bent u een slechte docent

Amber Walraven

Omschrijving

In deze workshop draait het om de zin en onzin van hypes als 21st century skills, verplichte onderwijsinnovatie met ict en hoe het nu toch komt dat zelfs het LAKS een meldpunt meent te moeten oprichten om hun onbenullige docenten die niet kunnen omgaan met ict te brandmerken.

Aan de hand van onderzoek en ervaringen gaan we kijken wat je nu wel en niet moet doen als het om onderwijs en innovatie gaat. Doel van de workshop is behouden wat goed gaat, maar het nieuwe niet schuwen. Kom in beweging, maar laat je niet gek maken!

Downloads

universitair docent
Radboud Docenten Academie

Ik ben universitair docent aan de Radboud Docenten Academie, daar ben ik opleidingscoördinator van de eenjarige educatieve master. Naast het opleiden van eerstegraads leraren doe ik onderzoek naar adaptieve expertise, docent professionalisering en ICT in het onderwijs. Als onderzoeker ben ik geïnteresseerd in zowel leerlingen als docenten en hoe zij het meeste uit leren en onderwijs kunnen halen. Ik ben ervan overtuigd dat onderwijs continu in beweging is en we het steeds kunnen verbeteren door het stellen en beantwoorden van de juiste vragen. Momenteel besteed ik al mijn onderzoekstijd aan het Expeditieteam Lerarenagenda. De app Teacher Tapp is onderdeel van dat project.

Ga naar de bovenkant