De Lezende Leerkracht

Naomi Smits

Omschrijving

Wat doe je in hemelsnaam voor de klas als je niet van lezen houdt? Realiseren leerkrachten dat zij de verantwoordelijkheid hebben om van leerlingen lezers te maken?
Een lezende leerkracht maakt het verschil. En dat biedt hoop in deze tijden van dalende leesvaardigheid.
LEZEN IS NAMELIJK HET ALLERBELANGRIJKSTE VAK DAT ER IS!

Van voorlezen tot samen lezen, van een doorgaande lijn tot de pabo: in mijn sessie laat ik zien wat een lezende leerkracht kan betekenen voor een klas en hoe makkelijk het is om een lezende leerkracht te worden.

Downloads

leerkracht po & leescoördinator
Stichting Wijs – RKBS Driekoningen

Na Theater-, Film- en Televisiewetenschap en Kunstbeleid & Management te hebben gestudeerd en werkzaam te zijn geweest bij de televisie heeft Naomi bewust voor de deeltijdpabo gekozen. Sinds tien jaar staat ze voor de klas, eerst fulltime nu parttime vanwege de combinatie van een eigen tekstbureau en haar gezin. Naomi is columnist voor vakblad JSW; een groot deel van haar columns voor Trouw en Juf & Meester is gebundeld in ‘Eh…juf, hoe krijg je eigenlijk kinderen?’ Voor ons mooie en complexe vak schreef ze de (h)eerlijke onderwijsboeken ‘Juf Naomi klapt uit de school’ en ‘Wie niet leest is gek’. Naomi is naast leerkracht van groep 8, leescoördinator van de bovenbouw en co-founder van de Leesknokploeg.

Ga naar de bovenkant