Leren presenteren met Virtual Reality

Stan van Ginkel
Bo Sichterman

Omschrijving

Binnen het onderwijs worden er steeds vaker innovatieve technologieën zoals Virtual Reality (VR) ingezet voor de ontwikkeling van skills. Met VR kunnen leeromgevingen gecreëerd worden – gebaseerd op onderwijskundige principes – waarbij realistische situaties nagebootst worden: van het oefenen van een presentatie in de klas tot het oefenen van een slechtnieuwsgesprek met een leerling. Een van de voordelen van VR is dat je het zo vaak kunt gebruiken, waar, én wanneer je maar wilt. Daarbij is het VR-systeem in staat om gepersonaliseerde feedback te geven op, bijvoorbeeld, non-verbale communicatieaspecten. Deze feedback is cruciaal voor de ontwikkeling van skills. Tijdens deze workshop bespreken we de inzet van technologie binnen het onderwijs en de inzichten vanuit wetenschappelijk onderzoek.

Downloads

Associate Lector
Hogeschool Utrecht

Dr. Stan van Ginkel is als Associate Lector actief binnen de Hogeschool Utrecht. Hij trekt een groep onderzoekers die zich bezighoudt met digitale innovatie in het onderwijs. Ook is hij als docent en begeleider verbonden aan de lerarenopleiding Instituut Archimedes.

PhD-student
Hogeschool Utrecht

Bo is als PhD-student en docent actief in het ontwikkelen van de leerlijn Digitale Geletterdheid & Digitale Didactiek binnen Instituut Archimedes van de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is ze onderzoeker binnen ontwikkel- en onderzoeksprojecten gericht op digitale innovatie in het onderwijs, geeft ze les binnen de master van de lerarenopleiding en begeleidt ze studenten vanuit verschillende domeinen (bijv. ICT en educatie) met hun (afstudeer)projecten.

Ga naar de bovenkant