Associate Lector
Hogeschool Utrecht

Stan van Ginkel

Dr. Stan van Ginkel is als Associate Lector actief binnen de Hogeschool Utrecht. Hij trekt een groep onderzoekers die zich bezighoudt met digitale innovatie in het onderwijs. Ook is hij als docent en begeleider verbonden aan de lerarenopleiding Instituut Archimedes.

Expertise: Onderwijstechnologie, onderwijsinnovaties

Sessiearchief

,

Omschrijving

Binnen het onderwijs worden er steeds vaker innovatieve technologieën zoals Virtual Reality (VR) ingezet voor de ontwikkeling van skills. Met VR kunnen leeromgevingen gecreëerd worden – gebaseerd op onderwijskundige principes – waarbij realistische situaties nagebootst worden: van het oefenen van een presentatie in de klas tot het oefenen van een slechtnieuwsgesprek met een leerling. Een van de voordelen van VR is dat je het zo vaak kunt gebruiken, waar, én wanneer je maar wilt. Daarbij is het VR-systeem in staat om gepersonaliseerde feedback te geven op, bijvoorbeeld, non-verbale communicatieaspecten. Deze feedback is cruciaal voor de ontwikkeling van skills. Tijdens deze workshop bespreken we de inzet van technologie binnen het onderwijs en de inzichten vanuit wetenschappelijk onderzoek.

Downloads

,

,

Omschrijving

Presentatievaardigheden worden gezien als een belangrijke 21st Century Skill. Toch blijkt het ontwerpen van effectief onderwijs gericht op presenteren een uitdaging, omdat leeromgevingen vragen om voldoende mogelijkheden voor oefening en feedback. Om studenten voldoende oefenmogelijkheden en waardevolle feedback te bieden om presenteren als soft-skill aan te leren, wordt de app ‘Honest Mirror’ ontwikkeld, getest en vervolgens geïntegreerd in het hoger onderwijs.

Om dit programma voor de onderwijspraktijk te delen, willen wij graag de vooruitgang en onderbouwing van onze AI-toepassing binnen het onderwijs delen op een interactieve manier. Na onze toelichting gaan we graag in discussie over de kansen en uitdagingen die soortgelijke technologie binnen deze context kan ondervinden.

Ga naar de bovenkant