Ontwikkelkracht en de Expertscholen

Arjan van der Meij

Omschrijving

Ontwikkelkracht is een Groeifondsprogramma om het onderwijs in Nederland duurzaam te verbeteren. Het is een langlopend programma. Zie https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-onderwijs-cultuur-en-wetenschap/programma-ontwikkelkracht

We verbinden het vakmanschap met de beste inzichten uit de wetenschap. Dat doen we door scholen te helpen een Onderzoeks- en verbetercultuur te implementeren, kennis uit de wetenschap te delen, nieuwe onderzoek te maken in samenwerking met scholen en Scholen van elkaar te laten leren.

In deze sessie geven we een stand van zaken en zoomen we in op de Expertscholen en mate name in het VO. Hoe zorgen we ervoor dat scholen van elkaar leren? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat leraren ook andere leraren kunnen leren?

Let op: dit is geen sessie waar je direct morgen iets aan hebt op school. Als je het leuk vindt om mee te denken: dan is dit een sessie voor jou!

Downloads

Coördinator Expertscholen
Ontwikkelkracht, Ministerie OCW

Arjan van der Meij startte na zijn studie natuurkunde in 1995 als docent natuurkunde op De Populier in Den Haag en heeft tot 2023 met veel plezier lesgegeven in de bovenbouw van mavo, havo en vwo. Daarnaast heeft hij zich ingespannen om het bètaonderwijs in Nederland beter te maken en was een van de pioniers van het maakonderwijs in Nederland. Hij was lang de voorzitter van de adviesraad van Stichting Leerkracht en zat de jury voor van Leraren Ontwikkelfonds. In 2021 was hij Natuurkundeleraar van het Jaar. Sinds maart 2023 leidt hij de pijler Expertscholen binnen het Groeifondsprogramma Ontwikkelkracht.

Ga naar de bovenkant