Regie in de klas

Gert Verbrugghen

Omschrijving

Klasmanagement kun je leren! Hoe zorg je er voor dat je ongewenst gedrag in de klas vóór bent? Hoe voorkom je dat je telkens brandjes aan het blussen bent, waardoor je maar niet toekomt aan datgene wat belangrijk is: lesgeven.

In deze presentatie licht ik vast een tipje van de sluier op over hoe je dit kunt bewerkstelligen. Je krijgt enerzijds kennis mee over de achterliggende principes, maar ook een aantal praktische tools die je meteen in je klas kunt toepassen.

 

Meer info >> klik hier

Leerkracht vo
IVO-Deurne

Ik sta ondertussen meer dan 20 jaar voor de klas als leraar Engels/lo en onderwijs is mijn grote passie. Vier jaar geleden hebben we op onze school een evidence-informed onderwijsvernieuwing doorgevoerd, waarbij het smartphoneverbod ook werd ingevoerd.

Gert streeft ernaar om de kloof tussen wetenschappelijk onderzoek en de vaak complexe praktijk te overbruggen. Mede daarom heeft hij ook het boek “Running the Room” van Tom Bennett vertaald naar het Nederlands (Regie in de Klas), zodat ook deze kennis beter toegankelijk wordt voor de Vlaamse en Nederlandse docent. Hij is praktijkexpert op het vlak van evidence-informed onderwijs en klasmanagement.

Ga naar de bovenkant