Senior onderzoeker
Expertisecentrum voor Effectief Leren – Thomas More Hogeschool

Claudio Vanhees

dr. Claudio Vanhees is senior onderzoeker aan het Expertisecentrum voor Effectief Leren. Hij studeerde in 2009 af als taalleraar en bouwde daarna 10 jaar lang heel wat didactische ervaring op als leraar en docent op verschillende onderwijsniveaus, gaande van het voortgezet en het volwassenenonderwijs tot het hoger onderwijs in België en het buitenland. De afgelopen jaren werkte hij als onderwijskundig onderzoeker en behaalde hij een doctoraat in de onderwijswetenschappen. Hij is in het bijzonder gepassioneerd door onderzoek naar taaldidactiek, leesonderwijs en het weloverwogen inzetten van digitale tools ter bevordering van effectief onderwijs.

Expertise: onderwijswetenschappen, onderzoek

Sessiearchief

,

,

Omschrijving

Tijdens de coronapandemie werd ons onderwijs noodgedwongen en ad-hoc volledig online georganiseerd. Maar ook nu we lessen weer meer face-to-face kunnen organiseren, kan online onderwijs voor een meerwaarde zorgen. Als docent kun je de beste aspecten van online en face-to-face op een bewuste en doordachte manier integreren in blended onderwijs. Hiervoor is het echter belangrijk om eerst in kaart te brengen hoe blended onderwijs effectief kan worden vormgegeven.

In deze workshop gaan we in op de organisatorische randvoorwaarden en didactische ontwerpprincipes voor het vormgeven van effectief blended onderwijs. Je krijgt daarbij concrete aanbevelingen gebaseerd op robuust onderzoek, aangevuld met praktijkvoorbeelden.

Ga naar de bovenkant