Teacher trainer
Expertisecentrum voor Effectief Leren – Thomas More Hogeschool

Mitte Schroeven

Mitte was 16 jaar leerkracht Nederlands en Engels in de tweede en derde graad van het voortgezet onderwijs en deed heel wat ervaring op met digitale tools in de klas. Daarnaast begeleidt ze de blended module “Digitaal evalueren” in het postgraduaat Digitale Didactiek van HOWEST. Binnen het Expertisecentrum voor Effectief Leren houdt Mitte zich voornamelijk bezig met professionalisering van leraren en docenten, met een focus op technologie en onderwijs.

Expertise: digitale didactiek

Sessiearchief

,

,

Omschrijving

Tijdens de coronapandemie werd ons onderwijs noodgedwongen en ad-hoc volledig online georganiseerd. Maar ook nu we lessen weer meer face-to-face kunnen organiseren, kan online onderwijs voor een meerwaarde zorgen. Als docent kun je de beste aspecten van online en face-to-face op een bewuste en doordachte manier integreren in blended onderwijs. Hiervoor is het echter belangrijk om eerst in kaart te brengen hoe blended onderwijs effectief kan worden vormgegeven.

In deze workshop gaan we in op de organisatorische randvoorwaarden en didactische ontwerpprincipes voor het vormgeven van effectief blended onderwijs. Je krijgt daarbij concrete aanbevelingen gebaseerd op robuust onderzoek, aangevuld met praktijkvoorbeelden.

Ga naar de bovenkant