Onderwijsadviseur
Expertis

Julia Vrolijk

Julia is in 2014 afgestudeerd als academische leerkracht aan de Universitaire pabo in Utrecht. Vervolgens heeft zij de master Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht afgerond. Ze heeft een aantal jaren les gegeven aan hoogbegaafde leerlingen. Naast het zeer compact aanbieden van de reguliere vakken besteedt ze aandacht aan andere belangrijke facetten voor deze doelgroep zoals omgaan met faalangst, tegenslag, frustratie, perfectionisme en uitdagende opdrachten.
Ze is ook bestuurslid bij geweest.
Momenteel is ze onderwijsadviseur bij Expertis Onderwijsadviseurs.

Expertise: Onderwijskwaliteit, onderwijskunde

Sessiearchief

,

,

Omschrijving

Academische leerkrachten staan volop in de belangstelling. Met hun capaciteiten en vaardigheden kunnen zij namelijk een belangrijke bijdrage leveren aan het onderwijs en het leren van leerlingen. Maar welke kwaliteiten kunnen op een positieve manier worden ingezet voor de klas, in het team en bij besturen om het onderwijs te verbeteren?  Wat hebben academische leerkrachten nodig om werkzaam te blijven in het onderwijs? En hoe wordt hun professionaliteit gewaarborgd?
In deze workshop willen we met elkaar nadenken over de ontwikkeling en professionalisering van de academische leerkracht in het basisonderwijs. Deelnemers worden zich daardoor bewust van de toegevoegde waarde zij kunnen bieden in de klas, het team, de school en/of het bestuur, maar ook tegen welke valkuilen, blokkades en/of belemmeringen ze aanlopen en hoe we dat kunnen voorkomen.

Ga naar de bovenkant