basisschooldirecteur, stafmedewerker onderwijs en kwaliteit
CBS De Meele / TrEf Onderwijs

Afke Bunskoeke

Afke heeft in 2014 de Universitaire pabo afgerond in Groningen en deed daarna de Master Onderwijskunde. Momenteel is zij directeur bij CBS De Meele.  Daarnaast is ze beleidsmedewerker onderwijs en kwaliteit bij een scholenbestuur.
Ze is ook bestuurslid bij geweest.

Expertise: Onderwijskwaliteit, onderwijskunde

Sessiearchief

,

Omschrijving

Academische leerkrachten staan volop in de belangstelling. Met hun capaciteiten en vaardigheden kunnen zij namelijk een belangrijke bijdrage leveren aan het onderwijs en het leren van leerlingen. Maar welke kwaliteiten kunnen op een positieve manier worden ingezet voor de klas, in het team en bij besturen om het onderwijs te verbeteren?  Wat hebben academische leerkrachten nodig om werkzaam te blijven in het onderwijs? En hoe waarborgen we hun professionaliteit? Een voorbeeld hiervan is de BAB-academy.

In deze workshop willen we met elkaar nadenken over de ontwikkeling en professionalisering van de academische leerkracht in het basisonderwijs. Deelnemers worden zich daardoor bewust van de positionering van deze leerkrachten en welke toegevoegde waarde zij kunnen bieden in de klas, het team, de school en/of het bestuur, maar ook tegen welke valkuilen, blokkades en/of belemmeringen ze aanlopen en hoe we dat kunnen voorkomen.

Downloads

,

,

Omschrijving

Academische leerkrachten staan volop in de belangstelling. Met hun capaciteiten en vaardigheden kunnen zij namelijk een belangrijke bijdrage leveren aan het onderwijs en het leren van leerlingen. Maar welke kwaliteiten kunnen op een positieve manier worden ingezet voor de klas, in het team en bij besturen om het onderwijs te verbeteren?  Wat hebben academische leerkrachten nodig om werkzaam te blijven in het onderwijs? En hoe wordt hun professionaliteit gewaarborgd?
In deze workshop willen we met elkaar nadenken over de ontwikkeling en professionalisering van de academische leerkracht in het basisonderwijs. Deelnemers worden zich daardoor bewust van de toegevoegde waarde zij kunnen bieden in de klas, het team, de school en/of het bestuur, maar ook tegen welke valkuilen, blokkades en/of belemmeringen ze aanlopen en hoe we dat kunnen voorkomen.

Ga naar de bovenkant