Onderwijskundige
Vernieuwenderwijs

Linda Litjens

Linda Litjens was academische leerkracht bij de Katholieke Scholenstichting Utrecht, heeft meegewerkt aan diverse onderwijsprojecten en was projectmedewerker bij Schoolinfo, wat overgenomen is door de VO-raad.
Ze is ook actief lid geweest bij .
Momenteel is ze onderwijskundige bij Vernieuwenderwijs.

Expertise: Onderwijskwaliteit, onderwijskunde

Sessiearchief

,

,

Omschrijving

In deze workshop willen we met elkaar nadenken over de positionering en meerwaarde van de academische leerkracht in het basisonderwijs. Wat heeft deze ‘nieuwe’ leerkracht te bieden en waarin ligt het onderscheidend vermogen? Welke onderzoekskwaliteiten kunnen op een positieve manier worden ingezet in het team en bij besturen om het onderwijs in Nederland te verbeteren? En wat hebben academische leerkrachten nodig om werkzaam te blijven en de meerwaarde te kunnen waarborgen in de toekomst?

Er wordt een korte presentatie gegeven over de Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs. Door middel van stellingen, vragen en prikkelende gespreksonderwerpen gaan de deelnemers vervolgens met elkaar in gesprek over de positionering van de academische leerkracht en de functie van de onderzoekskwaliteiten die zij bezitten.

Deze sessie werd gegeven door Hannah Bijlsma, Gijs de Groot, Linda Litjens, Sophie Oudman en Mirjam Keyser.

https://www.bab.nl/

Downloads

Ga naar de bovenkant