Programmamanager
NRO

Linda Sontag

Als programmamanager coördineer ik de programmering en financiering van het (praktijkgericht) onderzoek bij het Nationaal Regieorgaan voor Onderwijsonderzoek (NRO – NWO). Ik ben verantwoordelijk voor vraagarticulatie, het opstellen van de Kennisagenda voor het Onderwijs, het NRO onderzoeksprogramma en de kennisbenutting van NRO onderzoek. Ik ben altijd op zoek naar manieren om onderzoek van hoge kwaliteit te financieren waarin co-creatie van kennis en gelijkwaardige samenwerking tussen wetenschappers, beleidsmakers en onderwijsprofessionals centraal staat.

Expertise: Onderzoek, NRO

Sessiearchief

,

Omschrijving

Wat wil jij weten over goed onderwijs? Over welke vragen heb jij meer kennis nodig? Hierover is het afgelopen jaar gezamenlijk nagedacht door onderwijsprofessionals en onderzoekers en deze vragen komen terug in de Kennisagenda voor het Onderwijs. Op de landelijke Kennisagenda staan zes belangrijke thema’s om kwalitatief hoogstaand onderwijs te waarborgen, in alle sectoren. Op regionale kennisagenda’s staat de kennisbehoefte van onderwijspartners in de regio. Een kennisagenda komt altijd tot stand in nauwe samenwerking tussen onderwijsprofessionals en wetenschapper. In deze workshop krijg je meer informatie over kennisagenda’s en kun je meedenken over het belang van kennisontwikkeling, landelijk en in jouw regio. Wat betekenen deze thema’s voor jou als onderwijsprofessional, voor de organisatie waarin je werkt en hoe zou je deze willen vertalen naar onderzoek in jouw regio?

Downloads

,

Omschrijving

  1. Het NRO onderneemt diverse activiteiten voor het onderwijs om de verbinding tussen onderwijsonderzoek en de onderwijspraktijk te versterken. In onze sessie geven we een korte presentatie van deze activiteiten. Vervolgens gaan we erover in gesprek met de deelnemers. Welke activiteiten vindt u zinvol, welke mist u? Bij welke activiteiten zou u betrokken willen zijn, over welke wilt u meer weten? Hoe kunnen deze activiteiten verbeteren?
    De sessie is bedoeld voor docenten en andere onderwijsprofessionals, zoals schoolleiders, bestuurders en intern begeleiders. Onderzoekers zijn ook van harte welkom om mee te praten.
  2. Het NRO financieert praktijkgericht onderwijsonderzoek waarin leerkrachten samenwerken met wetenschappers. In onze sessie vertellen we wat dit onderzoek inhoudt en wat het oplevert. Ook gaan we in op de mogelijkheden voor leerkrachten (onderwijsinstellingen) om financiering aan te vragen voor dit praktijkgericht onderzoek.

Downloads

Ga naar de bovenkant