Maak kennis met de (regionale) Kennisagenda voor het onderwijs

Linda Sontag
Jacqueline Blaak

Omschrijving

Wat wil jij weten over goed onderwijs? Over welke vragen heb jij meer kennis nodig? Hierover is het afgelopen jaar gezamenlijk nagedacht door onderwijsprofessionals en onderzoekers en deze vragen komen terug in de Kennisagenda voor het Onderwijs. Op de landelijke Kennisagenda staan zes belangrijke thema’s om kwalitatief hoogstaand onderwijs te waarborgen, in alle sectoren. Op regionale kennisagenda’s staat de kennisbehoefte van onderwijspartners in de regio. Een kennisagenda komt altijd tot stand in nauwe samenwerking tussen onderwijsprofessionals en wetenschapper. In deze workshop krijg je meer informatie over kennisagenda’s en kun je meedenken over het belang van kennisontwikkeling, landelijk en in jouw regio. Wat betekenen deze thema’s voor jou als onderwijsprofessional, voor de organisatie waarin je werkt en hoe zou je deze willen vertalen naar onderzoek in jouw regio?

Downloads

Programmamanager
NRO

Als programmamanager coördineer ik de programmering en financiering van het (praktijkgericht) onderzoek bij het Nationaal Regieorgaan voor Onderwijsonderzoek (NRO – NWO). Ik ben verantwoordelijk voor vraagarticulatie, het opstellen van de Kennisagenda voor het Onderwijs, het NRO onderzoeksprogramma en de kennisbenutting van NRO onderzoek. Ik ben altijd op zoek naar manieren om onderzoek van hoge kwaliteit te financieren waarin co-creatie van kennis en gelijkwaardige samenwerking tussen wetenschappers, beleidsmakers en onderwijsprofessionals centraal staat.

Adviseur onderwijs en ontwikkeling
Stichting PCBO Rotterdam Zuid

Mijn kenniszoektocht leidde mij naar de katholieke pabo in Zwolle. Daar leerde ik hoe kinderen leren en wat kinderen leren en hoe ik daar een bijdrage aan kon leveren. Na 10 jaar lesgegeven te hebben en 10 jaar intern begeleiding ben ik ondersteund gaan werken op bestuurskantoor als adviseur onderwijs en ontwikkeling. Om betere samenwerking tussen gemeente, onderwijs en onderzoek te bewerkstelligen en vernieuwing aan te jagen.

Ga naar de bovenkant