Leerkracht basisonderwijs
Flores Onderwijs / Julianaschool Arnhem

Lusanne Stap

Lusanne Stap is sinds 2009 werkzaam in het reguliere basisonderwijs. Voornamelijk in groep 6 of 7. Naast leerkracht is ze ook procesbegeleider van haar leerteam 5/6 en MT-lid en is ze lid van de Leesknokploeg.

Expertise: po, evidence informed onderwijs

Sessiearchief

,

Omschrijving

Een centraal onderdeel van effectief lesgeven is dat leerlingen kennis en begrip van concepten en processen opdoen, om deze vervolgens te kunnen toepassen in allerlei situaties. Uitleggen en voordoen zijn cruciale elementen in het handelingsrepertoire van leraren. Wij willen met deze sessie theorie en praktijk samenvoegen. Hoe geven wij een goede instructie met de theorie in ons achterhoofd?

Deze sessie wordt gegeven door Lusanne Stap en Coen Nijland.

Meer info: www.doorloopjes.nl

Downloads

,

,

Omschrijving

1 op de 6 mensen van 16 jaar of ouder in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. De Leesknokploeg vindt dit onacceptabel en trekt ten strijde met (zachtaardige) boekpromotie. In deze sessie laten Naomi, Lusanne, Coen, Walter en Martin zien hoe je als lezende leerkracht het goede voorbeeld geeft in het po en vo.

Hoe doe je dat in de klas? Hoe zet je leesbevordering en boekpromotie in? En, wat levert het op als je in de klas uitdagende teksten en goede jeugdliteratuur gebruikt? Maar we kijken ook verder. De Leesknokploeg kan het namelijk niet alleen. Scholen, besturen, lerarenopleidingen, politiek én burgers hebben ook een taak te vervullen en de Leesknokploeg heeft daar een strijdplan voor. Op de barricaden voor boeken!!!

Deze sessie wordt gegeven door Naomi SmitsLusanne StapCoen NijlandWalter Kamphuis en Martin Dogger.
Esther Stol was afwezig bij deze sessie.

Downloads

Preview

Omschrijving

‘Drie jaar geleden stond mijn wereld op zijn kop, ik moest mezelf opnieuw ontdekken en bedenken wat ik met mijn leven wilde doen. Ook mijn rol als leerkracht werd flink onder de loep genomen en ik werd bewust van mijn handelen. In deze sessie neem ik jullie dan ook graag mee over hoe ik ben begonnen als leerkracht en hoe ik gegroeid ben naar de leerkracht die ik nu ben. Een leerkracht die nu wat ze leest toepast in de praktijk (evidence informed). Dat veel lezen, proberen en evalueren werkt. In deze sessie zal ik het dan ook hebben over onderwerpen als bijvoorbeeld EDI, PLG en leerdoelen en hoe je dit kunt inzetten in de praktijk en wat het kan opleveren.’

Preview

Ga naar de bovenkant