Adviseur onderwijs & kwaliteit
Noordhoff, BAB

Maaike Nederstigt

In het jaar 2021 was Maaike Nederstigt de eerste Primor van Nederland bij het primoraat ‘Kansengelijkheid door Talentontwikkeling’. Als vooropleiding heeft zij de academische pabo aan de Rijksuniversiteit Groningen gevolgd en een master Onderwijskunde aan dezelfde universiteit. Hierna heeft zij eerst zes jaar voor de klas gestaan en is zij nu Adviseur Onderwijs & Kwaliteit en lid van het Kernteam Primoraten.

Expertise: kansengelijkheid, onderwijskwaliteit

Sessiearchief

,

,

Omschrijving

Wat is een Primoraat? Hoe draagt een Primoraat bij aan de verbetering van evidence-informed werken in de (dagelijkse) onderwijspraktijk? En hoe zorgt een Primoraat voor een verbreding van de loopbaanmogelijkheden van leerkrachten? In deze sessie krijg je antwoorden op deze vragen en meer!

Downloads

,

,

Omschrijving

Als leraar ben je primair verantwoordelijk voor de kwaliteit van je eigen onderwijs. Het voorbereiden, geven en evalueren van je lessen is hierbij de kern. Hoe kan je dit op een onderbouwde en evaluatieve manier aanpakken? Bij Openbaar Onderwijs Groningen zijn daarvoor een ‘primoraat’ en ‘didactoraat’ opgericht. Dit zijn structurele thematische leergemeenschappen waarin leraren, studenten en onderzoekers samen werken aan onderwijsverbetering. Zo geeft primor Maaike Nederstigt handen en voeten aan het thema ‘kansengelijkheid door talentontwikkeling’ in het po en didactor Alex van den Berg aan ‘actief leren’ in het vo. Een belangrijk doel hierbij is het ontwikkelen van ‘werkkaarten’, waarin inzichten uit onderzoek vertaald worden in praktische handvatten waarmee leraren op een onderzoeksmatige manier kunnen werken aan kansengelijkheid en actief leren. In deze sessie krijgen de deelnemers meer zicht op deze manier van werken en ervaren ze wat het werken met deze werkkaarten oplevert.

Downloads

Preview

Ga naar de bovenkant