Het Primoraat: dé motor voor onderwijs - ontwikkeling in brede zin!

Elke Mulder
Maaike Nederstigt
Marit Kruiskamp

Omschrijving

Wat is een Primoraat? Hoe draagt een Primoraat bij aan de verbetering van evidence-informed werken in de (dagelijkse) onderwijspraktijk? En hoe zorgt een Primoraat voor een verbreding van de loopbaanmogelijkheden van leerkrachten? In deze sessie krijg je antwoorden op deze vragen en meer!

Downloads

Voorzitter BAB en leerkracht po
Stichting Conexus

Elke Mulder (MSc) is in 2014 afgestudeerd aan de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs in Nijmegen. Daarna heeft zij haar master Onderwijskunde behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel is Elke werkzaam als stamgroepleider op Jenaplanschool de Tovercirkel in Malden. Daarnaast werkt zij één dag als onderzoeker in de school (in de rol van Primor) en is zij voorzitter van de Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs (BAB).

Adviseur onderwijs & kwaliteit
Noordhoff, BAB

In het jaar 2021 was Maaike Nederstigt de eerste Primor van Nederland bij het primoraat ‘Kansengelijkheid door Talentontwikkeling’. Als vooropleiding heeft zij de academische pabo aan de Rijksuniversiteit Groningen gevolgd en een master Onderwijskunde aan dezelfde universiteit. Hierna heeft zij eerst zes jaar voor de klas gestaan en is zij nu Adviseur Onderwijs & Kwaliteit en lid van het Kernteam Primoraten.

Beleidsadviseur OKI
Stichting KOE

Marit is werkzaam als beleidsadviseur Onderwijs, Kwaliteit & Innovatie. Zij houdt zich bezig met het zicht op de onderwijskwaliteit binnen de organisatie en het versterken hiervan waar nodig. Daarnaast maakt zij zich op verschillende manieren hard voor een sterkere verbinding tussen de onderwijspraktijk en onderwijsonderzoek. Zo neemt zij actief deel aan het consortium Sprong-STEM en is vaste kracht in het Kernteam Primoraten.
In de jaren voor 2016 was zij leerkracht, teacher leader en bekleedde verschillende coördinerende taken binnen het basisonderwijs.

Ga naar de bovenkant