Maike Douglas / Juf Maike
Invalleerkracht, blogger, auteur
jufmaike.nl

Maike Douglas

Maike Douglas-Westland werkt een dag in de week als invalleerkracht in het po. Ze is bekend van haar website jufmaike.nl en schreef De gelukkige leraar. Haar tweede boek, De relaxte leraar, is in de maak.

Expertise: social media, po

Sessiearchief

Omschrijving

In het voorjaar komt mijn nieuwe boek uit: De relaxte leraar. Over zelfzorg in het onderwijs voor leerkrachten po, maar ook zeker vo en mbo kan ermee uit de voeten. Een sessie over eigen welbevinden van de leraar. Net zoals het zuurstofmasker in het vliegtuig. Eerst bij jezelf opdoen, dan pas bij je kinderen. Dat geldt natuurlijk ook zo voor de klas!
Je moet eerst goed voor jezelf zorgen, voordat je er voor je leerlingen kan zijn. Maar hoe doe je dat nou als de druk van de bergen administratie op je schouders rust en onderwijsbetrokkenen in je nek staan te hijgen? Met tips die ook onderzocht zijn.
Met ook een link naar mijn eerste boek: De gelukkige leraar over voor jezelf opkomen.

Downloads

Preview

,

Omschrijving

In deze sessie gaan Maike Douglas-Westland (schrijfster De gelukkige leraar) en Paul Baan (oprichter Klassewerkplek) dieper in op de vraag waarom leerkrachten op de ene school wél willen blijven werken en op de andere niet.

Paul onderbouwt de kenmerken van een aantrekkelijke werkomgeving met inzichten uit het Klassewerkplek-onderzoek. Het onderzoek geeft een goed beeld van de staat van het werkgeverschap op scholen, en genereert aandacht voor de positieve uitschieters. Wat maakt dat op die scholen leerlingen overgaan, en leerkrachten blijven zitten?

Maike vertelt over wat leerkrachten zélf kunnen doen, aan de hand van haar vele gesprekken met collega’s en eigen ervaringen. Ze laat haar zoektocht zien in autonomie pakken, gesprekspartner worden op school door op een goede manier je boodschap over te brengen en collega’s hierin meekrijgen. Maike deelt de manier waarop je zelf je werkdruk kunt verlagen en goed voor jezelf en je vak kunt zorgen.

Downloads

Preview

Ga naar de bovenkant