Onderzoeker / Navorser
Universiteit Antwerpen/ Comproved

Maarten Goossens

Maarten is verbonden als navorser (onderzoeker) aan de Universiteit Antwerpen (Onderwijswetenschappen). Zijn onderzoek betreft (comparatief) assessment en peerassessment/feedback. Daarnaast is hij co-founder van Comproved, een organisatie die docenten ondersteunt bij hun evaluatievraagstukken.

Expertise: Assessment, feedback, onderwijsonderzoek

Sessiearchief

Omschrijving

Feedback is een van de meest krachtige factoren die het leerproces gunstig kunnen beïnvloeden, inden goed ontworpen.
In deze presentatie willen we een vanuit de wetenschap onderbouwd voorstel formuleren om het feedbackproces zo te organiseren dat het voor de docent beheersbaar blijft qua tijdsinvestering, dat de docent informatie en middelen krijgt om het leerproces van studeten te sturen. Én waarbij studenten echt iets leren van zowel het feedback formuleren, het ontvangen als het verwerken van feedback. We trachten de kennis te bundelen in een direct toepasbare aanpak.
Tags: peerassessment, voorbeelden, vergelijken

Omschrijving

Een van de meest leerrijke en krachtige vormen van peerfeedback is werken met voorbeelden (Bouwer et.al, 2018; Smyth & Carless, 2021; Sadler, 2010). Maar hoe breng je dat nu in de praktijk en hoe kunnen studenten met die feedback aan de slag? In deze sessie reiken we evidence based manieren aan om zowel van het geven als van het ontvangen van peerfeedback krachtige leermomenten te maken. We geven ook suggesties over hoe je studenten kunt aanzetten tot actieve feedback verwerking.

Downloads

Omschrijving

Het belang van peerfeedback wordt algemeen erkend in onderwijs en het wordt vele voordelen toegedicht waaronder het leereffect bij studenten en het verhogen van de kwaliteit van hun producten. Maar niet elke vorm van peerfeedback heeft deze gewenste uitkomst in dezelfde mate. Door te werken met voorbeelden en deze met elkaar te vergelijken creëer je krachtige leerkansen die de kwaliteit van de ingeleverde producten doet stijgen. In deze workshop gaan we dieper in op waarom het werken met voorbeelden en het vergelijken van werken van studenten zo krachtig is en geven we praktische handvaten om hiermee aan de slag te gaan.

Ga naar de bovenkant