Met NRO op verkenning in de wereld van vraagstukken

Niek van den Berg
Simone Barneveld

Omschrijving

Je ziet iets gebeuren in je school en krijgt een innovatie- en onderzoeksidee. Je wilt zelf (flankerend) onderzoek doen of iemand daarvoor inschakelen. Hoe ga je met dat soort ideeën en vragen aan de slag? Hoe kom je tot de kern van een vraagstuk? Hoe verdiep je je inhoudelijk bij je eerste verkenningen? En hoe houd je iedereen aangehaakt zodat het onderzoek ook van betekenis is voor het onderwijs?
In deze masterclass (2×40 minuten) gaan de deelnemers actief met dit soort vragen aan de slag. Ze benutten elkaars expertise en krijgen concrete tips van Niek van den Berg (onder andere kennismakelaar bij de Kennisrotonde van NRO en lector Grenspraktijken bij Aeres Hogeschool Wageningen). Samen leren we meer over hoe je vraagstukken boven water haalt, je er verder in verdiept, en een vervolgplan maakt. Van belang voor iedereen die slim en goed onderzoek wil inzetten!

Downloads

Kennismakelaar en lector
NRO Kennisrotonde, vanuit Strix Aluco – onderzoek & innovatie

Niek is als kennismakelaar bij de Kennisrotonde vooral bezig met gesprekken met onderwijsprofessionals, literatuuronderzoek om antwoorden op hun vragen uit te werken, en interne reviews van concept-antwoorden van de Kennisrotonde. Niek doet dit vanuit haar eigen bedrijf Strix Aluco – onderzoek & innovatie. Daarnaast is ze lector Grenspraktijken van opleiders en onderzoekers (Aeres Hogeschool Wageningen).

Communicatieadviseur
NRO Kennisrotonde

Simone is communicatieadviseur bij de Kennisrotonde van het NRO. Zij houdt zich vooral bezig met het waarborgen van de kwaliteit en toegankelijkheid van de antwoorden op vragen van onderwijsprofessionals. Daarnaast is zij hoofdredacteur van Onderwijskennis.nl

Ga naar de bovenkant