Project omschrijving

Alex Koks

Manager Blended Research & Development, Academica University of Applied Sciences

Evenement

Nederland 2022
Huidige sessie
Sessie archief
bio

MATERIALEN

Nog geen materialen beschikbaar.

SESSIE

  • za. 18 juni 2022

  • Corlaer College, Nijkerk

Het Nederlands Kennis Curriculum: kennisrijke kansen voor alle leerlingen

De laatste decennia heeft onderwijsverbetering zich sterk gericht op de klaspraktijk. Dit is natuurlijk heel belangrijk, maar daarbij wordt soms vergeten dat ook wat er onderwezen wordt cruciaal is. Hirsch (2016) heeft daarbij gewezen op het belang van kennis in een curriculum om gelijke kansen te bieden aan alle leerlingen. Deze nadruk op kennis komt ook overeen met wat we weten uit onderzoek over hoe we leren (Willingham, 2021).
Omdat er echter nog geen kenniscurriculum bestaat in Nederland, hebben vier stichtingen (Flores, Opmaat Groep, Primo Schiedam, RK Basisscholen VDMH) en Academica University of Applied Sciences het initiatief genomen zelf een kennisrijk curriculum te ontwerpen voor groep 1 tot 8.
In deze sessie presenteert Daniel Muijs (Academica) de theoretische basis voor een kenniscurriculum. Alex Koks (Academica) zal inhoud en structuur van het NKC introduceren. Erika Matijsen (Opmaat Groep) zal ingaan op de implementatie in de praktijk en resultaten uit de pilots.

Deze sessie wordt gegeven door Daniel Muijs, Alex Koks en Erika Matijsen.

SESSIE ARCHIEF

Er staan nog geen sessies in het archief.

BIO

Alex Koks is projectleider van het Nederlands Kennis Curriculum en manager Blended Research & Development bij de School of Education and Society bij Academica University of Applied Sciences. Hij is tevens onderwijsontwikkelaar en geeft lezingen en trainingen over leerpsychologie en kenniscurriculum ontwikkeling.