Project omschrijving

Anne Luc Van der Vegt

Onderzoeker, Oberon

Evenement

  Huidige sessie
  Sessie archief
  bio

  MATERIALEN

  Nog geen materialen beschikbaar

  SESSIE

  Er is geen huidige sessie

  SESSIE ARCHIEF

  Differentiatie in de klas: wat werkt?

  Wie klassikaal onderwijs geeft en alle leerlingen de gestelde minimumdoelen wil laten behalen, zal moeten differentiëren. Elke school en elke leraar staat voor deze opgave. En al is er in het onderwijs veel ervaring opgedaan met differentiatie, het is nog steeds een lastige en complexe opgave. De Kennisrotonde krijgt veel vragen over dit onderwerp. Mede op basis van de antwoorden is een praktische handreiking geschreven: ‘Differentiatie in de klas: wat werkt?’
  Tijdens de sessie van de Kennisrotonde en het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek bespreekt Anne Luc van der Vegt in vogelvlucht een aantal inzichten uit de handreiking. Dat doet hij in dialoog met de deelnemers. Wat zijn jullie ervaringen met differentiatie en wat vertelt onderzoek? We zijn benieuwd in hoeverre dat met elkaar overeenkomt en wat we van elkaar kunnen leren.

  BIO

  Anne Luc van der Vegt is kennismakelaar bij de Kennisrotonde, een uniek loket voor beantwoording van vragen uit het onderwijs met kennis uit onderzoek. Hij beantwoord vragen over onder meer effectiviteit van onderwijs, passend onderwijs en schoolloopbanen.
  Na zijn studie psychologie is hij werkzaam geweest bij de universiteiten van Utrecht en Leiden. Vervolgens heeft hij onderwijsonderzoek gedaan bij enkele bureaus voor beleidsonderzoek. Sinds 2010 is hij projectleider bij Oberon te Utrecht.

  Meer researchED direct naar je inbox?

  Blijf op de hoogte over onder andere sprekers, workshops, ticketverkoop en nieuwe blogposts.