Project omschrijving

martin dogger

Martin Dogger

Leraar groep 5, Meester G. Propschool

Evenement

Nederland 2022
Huidige sessie
Sessie archief
bio

MATERIALEN

Preview researchED Nederland 2022
De strijd van de Leesknokploeg

SESSIE

  • za. 18 juni 2022

  • Corlaer College, Nijkerk

De strijd van de Leesknokploeg

1 op de 6 mensen van 16 jaar of ouder in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. De Leesknokploeg vindt dit onacceptabel en trekt ten strijde met (zachtaardige) boekpromotie. In deze sessie laten Naomi, Esther, Lusanne, Coen, Walter en Martin zien hoe je als lezende leerkracht het goede voorbeeld geeft in het po en vo.

Hoe doe je dat in de klas? Hoe zet je leesbevordering en boekpromotie in? En, wat levert het op als je in de klas uitdagende teksten en goede jeugdliteratuur gebruikt? Maar we kijken ook verder. De Leesknokploeg kan het namelijk niet alleen. Scholen, besturen, lerarenopleidingen, politiek én burgers hebben ook een taak te vervullen en de Leesknokploeg heeft daar een strijdplan voor. Op de barricaden voor boeken!!!

Deze sessie wordt gegeven door Naomi Smits, Esther Stol, Lusanne Stap, Coen Nijland, Walter Kamphuis en Martin Dogger.

SESSIE ARCHIEF

Er staan nog geen sessies in het archief.

BIO

Martin Dogger werkt sinds 2008 in het basisonderwijs. Hij geeft momenteel les aan groep 5. Naast zijn werk als leraar, is hij lid van de stuurgroep en ICT-coördinator. Martin heeft columns geschreven voor De Nieuwe Leraar en Nivoz platform hetkind en is lid van de Leesknokploeg.