Project omschrijving

Martin Ringenaldus

Leraar Duits, RGO Middelharnis

Evenement

  Huidige sessie
  Sessie archief
  bio

  MATERIALEN

  Downloads

  Martin Ringenaldus, Dominqiue Sluijsmans – Op naar succeservaringen voor alle leerlingen

  Powerpoint presentatie researchED Nederland 2020

  SESSIE

  Er is geen huidige sessie

  SESSIE ARCHIEF

  Beheersingsleren toegepast op moderne vreemde talen

  Alle leerlingen duurzaam op een maximaal niveau een vreemde taal laten beheersen, is dat mogelijk? In deze sessie laat Martin zien hoe hij in zijn VMBO- en MAVO-klassen beheersingsleren toepast waarbij hij gebruik maakt van een effectieve didactiek. Directe instructie, formatief handelen, doelgericht oefenen en effectieve leerstrategieën passeren daarbij de revue. Daarbij geeft hij diverse concrete lesideeën die direct in de eigen lessen geïmplementeerd kunnen worden.

  Op naar succeservaringen voor ALLE leerlingen: Het inzetten van toetsing als leer- en oefenstrategie

  Samen met Dominique Sluijsmans

  Hoe zorg je ervoor dat alle leerlingen zoveel kansen hebben gekregen om te leren en dat de echte toets een feestje wordt? Idealisme of realisme? In onze bijdrage zullen we vanuit de theorie maar vooral vanuit praktijkervaringen dat succeservaring voor alle leerlingen met inzet van de juiste didactische strategieën mogelijk is. Een belangrijke schakel in dit proces van beheersingsleren is toetsing. Door toetsing als leer- en oefenstrategie in te zetten, versterk je enerzijds het geheugen (het leren) en controleer je anderzijds de mate waarin de stof reeds wordt beheerst. Dominique Sluijsmans, lector beoordelen bij Zuyd Hogeschool, vertelt wat er op dit gebied bekend is uit onderwijsonderzoek. Martin Ringenaldus, leraar Duits op de RGO te Middelharnis en mede-auteur van Toetsrevolutie, maakte de vertaalslag van onderzoek naar de lespraktijk en zal concrete voorbeelden delen.

  BIO

  Martin Ringenaldus is 2e graads leraar Duits sinds 2004. Hij is oprichter van de Facebook-groepen ‘Actief leren zonder cijfers’ en ‘Evidence-informed onderwijzen’. Hij werkt ruim vier jaar zonder cijfers in 2 en 3 VMBO BBL/KBL en werkt daarbij evidence-informed. Hij is ervan overtuigd dat àlle leerlingen aan een hoge standaard kunnen voldoen en laat dit in zijn eigen lespraktijk zien.

  Meer researchED direct naar je inbox?

  Blijf op de hoogte over onder andere sprekers, workshops, ticketverkoop en nieuwe blogposts.