Project omschrijving

Pedro De Bruyckere

Pedagoog/Postdoctoraal onderzoeker, Arteveldehogeschool/Universiteit Leiden

Evenement

SESSIE

Bijna alles wat een leraar moet weten over psychologie

Veel handboeken psychologie en ontwikkelingspsychologie staan vol met interessante inzichten uit de voorbije 150 jaar, maar welke inzichten zijn vandaag nog relevant? En welke takken in de psychologie worden onderbelicht als je enkel naar cognitieve psychologie of ontwikkelingspsychologie kijkt? Een voorbeschouwing op het aankomende boek van Pedro De Bruyckere, Casper Hulshof en Liese Missinne.

BIO

Pedro De Bruyckere (PhD, 1974) is verbonden aan de Arteveldehogeschool in Gent en de Universiteit Leiden. Hij schreef onder andere (mee) Jongens zijn Slimmer dan Meisjes, Klaskit en Juffen zijn Toffer dan Meesters. Hij blogt op xyofeinstein.be en TheEconomyOfMeaning.com.

ARCHIEF

The dark side van evalueren

Evalueren is belangrijk, maar hoe ziet de toekomst van evalueren er uit? Wat zijn de tendensen en vooral, wat is The Dark Side van evalueren? Verondersteld gekend: teaching to the test of testfouten. Dit zal verder gaan, veel verder…
Komt aan bod:
– Tales of the Unexpected
– Dark Mirror
– The Twilight Zone

Klaskit, tools voor topleraren

Veel – niet alles – werkt in onderwijs, maar niks werkt altijd. De vraag moet dus niet zijn: wat werkt? Maar wel: wat werkt wanneer en wanneer niet? En vooral weten waarom iets al dan niet werkt is belangrijk om als leerkracht weloverwogen keuzes te maken. Deze vragen zijn het uitgangspunt voor het nieuwe boek Klaskit en voor deze lezing.

MATERIALEN

Nog geen materialen beschikbaar

Meer researchED direct naar je inbox?

Blijf op de hoogte over onder andere sprekers, workshops, ticketverkoop en nieuwe blogposts.