Project omschrijving

Pedro De Bruyckere

Pedagoog/Postdoctoraal onderzoeker, Arteveldehogeschool/Universiteit Leiden

Evenement

  Huidige sessie
  Sessie archief
  bio

  MATERIALEN

  Video: Met de kinderen alles goed

  Groningen 2020

  video

  Video: Basic Ingredients for Great Teaching

  Amsterdam 2018

  SESSIE

  Er is geen huidige sessie

  SESSIE ARCHIEF

  Met de kinderen alles goed 

  Eind oktober, begin november komt mijn nieuwe boek uit. Tiens, was er dan al niet een cover voor een nieuw boek? Ja, maar de titel bleef niet goed zitten. Voor de Vlamingen, crises is net als crisissen een meervoudsvorm van crisis ;). Het boek gaat dus niet (enkel) over Corona, maar bespreekt veel meer verschillende crises.

  Over het boek:
  Sommige zaken waar ouders en opvoeders zich zorgen over maken bij jongeren, zijn die zorgen niet waard. In de plaats daarvan bestaan er dan weer andere crises die minder opvallend zijn, maar juist schadelijkere gevolgen hebben voor de jeugd. In Met de kinderen alles goed onder- scheidt Pedro De Bruyckere feit van fictie. Is het echt zo erg gesteld met de kinderen en jongeren? En zijn er manieren om hun weerbaarheid te versterken? Deze sessie geeft je het antwoord en gaat op zoek naar oplossingen. Via deze link kunt u het boek aanschaffen: https://www.lannoocampus.nl/nl/met-de-kinderen-alles-goed.

  The dark side van evalueren

  Evalueren is belangrijk, maar hoe ziet de toekomst van evalueren er uit? Wat zijn de tendensen en vooral, wat is The Dark Side van evalueren? Verondersteld gekend: teaching to the test of testfouten. Dit zal verder gaan, veel verder…
  Komt aan bod:
  – Tales of the Unexpected
  – Dark Mirror
  – The Twilight Zone

  Klaskit, tools voor topleraren

  Veel – niet alles – werkt in onderwijs, maar niks werkt altijd. De vraag moet dus niet zijn: wat werkt? Maar wel: wat werkt wanneer en wanneer niet? En vooral weten waarom iets al dan niet werkt is belangrijk om als leerkracht weloverwogen keuzes te maken. Deze vragen zijn het uitgangspunt voor het nieuwe boek Klaskit en voor deze lezing.

  BIO

  Pedro De Bruyckere (PhD, 1974) is verbonden aan de Arteveldehogeschool in Gent en de Universiteit Leiden. Hij schreef onder andere (mee) Jongens zijn Slimmer dan Meisjes, Klaskit en Juffen zijn Toffer dan Meesters. Hij blogt op xyofeinstein.be en TheEconomyOfMeaning.com.

  Meer researchED direct naar je inbox?

  Blijf op de hoogte over onder andere sprekers, workshops, ticket verkoop en nieuwe blog posts.