Simone Barneveld

Communicatieadviseur, journalist en redacteur bij NRO Kennisrotonde

Evenement

MATERIALEN

Presentatie bij sessie “Met NRO op verkenning in de wereld van vraagstukken”:

SESSIE

Er is geen huidige sessie.

SESSIEARCHIEF

Met NRO op verkenning in de wereld van vraagstukken

Je ziet iets gebeuren in je school en krijgt een innovatie- en onderzoeksidee. Je wilt zelf (flankerend) onderzoek doen of iemand daarvoor inschakelen. Hoe ga je met dat soort ideeën en vragen aan de slag? Hoe kom je tot de kern van een vraagstuk? Hoe verdiep je je inhoudelijk bij je eerste verkenningen? En hoe houd je iedereen aangehaakt zodat het onderzoek ook van betekenis is voor het onderwijs?
In deze masterclass (2×40 minuten) gaan de deelnemers actief met dit soort vragen aan de slag. Ze benutten elkaars expertise en krijgen concrete tips van Niek van den Berg (onder andere kennismakelaar bij de Kennisrotonde van NRO en lector Grenspraktijken bij Aeres Hogeschool Wageningen). Samen leren we meer over hoe je vraagstukken boven water haalt, je er verder in verdiept, en een vervolgplan maakt. Van belang voor iedereen die slim en goed onderzoek wil inzetten!

Deze sessie wordt gegeven door Niek van de Berg en Simone Barneveld.

BIO

Simone Barneveld is communicatieadviseur bij de Kennisrotonde van het NRO. Zij houdt zich vooral bezig met het waarborgen van de kwaliteit en toegankelijkheid van de antwoorden op vragen van onderwijsprofessionals. Ook zet zij zich in voor het vergroten van de bekendheid van de Kennisrotonde.