Project omschrijving

Walter Kamphuis

Docent, Het Rhedens – Marant

Evenement

Nederland 2022
Huidige sessie
Sessie archief
bio

MATERIALEN

Preview researchED Nederland 2022
De strijd van de Leesknokploeg

SESSIE

  • za. 18 juni 2022

  • Corlaer College, Nijkerk

De strijd van de Leesknokploeg

1 op de 6 mensen van 16 jaar of ouder in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. De Leesknokploeg vindt dit onacceptabel en trekt ten strijde met (zachtaardige) boekpromotie. In deze sessie laten Naomi, Esther, Lusanne, Coen, Walter en Martin zien hoe je als lezende leerkracht het goede voorbeeld geeft in het po en vo.

Hoe doe je dat in de klas? Hoe zet je leesbevordering en boekpromotie in? En, wat levert het op als je in de klas uitdagende teksten en goede jeugdliteratuur gebruikt? Maar we kijken ook verder. De Leesknokploeg kan het namelijk niet alleen. Scholen, besturen, lerarenopleidingen, politiek én burgers hebben ook een taak te vervullen en de Leesknokploeg heeft daar een strijdplan voor. Op de barricaden voor boeken!!!

Deze sessie wordt gegeven door Naomi Smits, Esther Stol, Lusanne Stap, Coen Nijland, Walter Kamphuis en Martin Dogger.

SESSIE ARCHIEF

Er staan nog geen sessies in het archief.

BIO

Walter Kamphuis is sinds 2000 werkzaam in het onderwijs. Na enkele jaren mbo in Rotterdam heeft hij de overstap gemaakt naar de bovenbouw van het vmbo. Op een brede scholengemeenschap in Dieren geeft hij het praktijkvak Economie en Ondernemen. Op deze locatie is hij ook ICT-coördinator. Walter is sinds 2021 lid van het sectorbestuur VO bij de Algemene Onderwijsbond en lid van de Leesknokploeg.