Stel je kunt ouders op een makkelijke manier stimuleren om hun kleuters thuis dagelijks voor te lezen. Júist ouders die dat (nog) niet doen. Draagt dit dan bij aan de taalontwikkeling van deze kinderen? Binnenkort start binnen TaalLab een onderzoek naar het programma Pageturner van Vinci, en we zoeken hiervoor nog deelnemende scholen. Hoe je mee kunt doen en wat het je oplevert als school, vertellen we je graag tijdens de Labdag van TaalLab op woensdagmiddag 24 januari.

Pageturner is een vernieuwend en evidence-informed programma waarin ouders van taalzwakke kleuters gestimuleerd worden om digitaal voor te lezen. Bij Pageturner gaat het niet om het aanleren van vaardigheden, maar om gewoontevorming. Voorlezen moet net zo vanzelfsprekend worden als tandenpoetsen; een vast onderdeel van de dagelijkse routine.

Komend schooljaar wordt de effectiviteit van PageTurner onderzocht door TaalLab, een van de co-creatielabs binnen Ontwikkelkracht. Deelnemende scholen kunnen gebruik maken van een subsidieregeling. De regeling voor schooljaar 2024-2025 wordt begin 2024 bekend gemaakt via de website van Ontwikkelkracht.

Nieuwsgierig? Tijdens de Labdag van TaalLab op woensdagmiddag 24 januari in Utrecht kom je er alles over te weten! Aanmelden voor deze Labdag kan hier: 

Wat is TaalLab en hoe je als school hieraan deelnemen?

Luister deze podcast met onder andere onderwijsonderzoeker Tijana Prokic-Breuer, schoolleider Elize Jong en leerkracht Nikita van Geemen, beide werkzaam op Onze Amsterdamse School