Ik oké, jij niet oké!

Lucelle Comvalius
Wil ik zien! Verwijder van wil-ik-zien-lijst

Onder invloed van het ontstaan van de MeToo-beweging in 2017, het Voice-schandaal en de fine-art foto’s van Marc Overmars werden we ons bewuster van ons gedrag op de werkvloer en ontstond er een heuse zoektocht naar welk gedrag nu wel of absoluut niet toelaatbaar was. Begroet je elkaar met een zoen bij de nieuwjaarsborrel of niet? Zeg ik dat iemand er mooi uitziet of niet? Kan ik dit grapje maken of niet?

Uit een peiling van het fors aantal toegenomen meldingen van grensoverschrijdend gedrag, uitgevoerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) bleek echter dat de meldingen niet voornamelijk om seksueel ontoelaatbaar gedrag (11%) ging maar om intimidatie (56%). Intimiderend gedrag valt onder pesten maar wat is nu eigenlijk pesten? Waarom doen mensen dit, wat zijn de gevolgen en het allerbelangrijkste: wat kun je ertegen doen?

Maak een account aan en bewaar je eigen tijdschema op al je devices.

Lerarenopleider diversity, civics, omgevingsbewustzijn
Hogeschool Utrecht

Over Lucelle Comvalius

Lucelle Comvalius, won in 2015 de Gelderse onderwijsprijs met haar onderzoek naar gamification, was in 2017 finalist en winnaar van de publieksprijs met haar campagne ‘Ook ik heb mijn vmbo-diploma!’ en werd in 2019 uitgeroepen tot Leraar van het Jaar vo waarna ze in de media veel sprak over thema’s als diversiteit, inclusie, het behandelen van moeilijke onderwerpen in de klas en kansengelijkheid. Ook schoof zij als geschiedenisdocente twee seizoenen aan bij de talkshow De Vooravond waar zij met twee collega’s historische thema’s besprak en het belang van het vak geschiedenis onder de aandacht bracht. Voor de laatste uitgave van Lefwijf schreef zij over haar pestverleden op de werkvloer in het onderwijs.
Ga naar de bovenkant