Klaskit in de praktijk

Liese Missinne

Omschrijving

Het voorbije jaar ging Liese Missinne met de studenten van een lerarenopleiding aan de slag met Klaskit van Pedro De Bruyckere. Hoe vertaal je deze inzichten naar de dagelijkse praktijk? In deze workshop – voor alle duidelijkheid, geen lezing – ga je zelf aan de slag om leerlingen te ‘doen denken’, het vierde hoofdstuk van Klaskit.

Downloads

beleidsmedewerker, Klaskit-trainer
GO! Atheneum Voskenlaan, Gent

Liese Missinne ging na een masterstudie in de pedagogische wetenschappen (specialisatie onderwijskunde) aan de UGent, direct aan de slag bij diezelfde universiteit als projectmedewerker onderwijsinnovatie en -kwaliteitszorg. Tegelijk combineerde zij ook de specifieke lerarenopleiding. Daarna ging zij als docent pedagogische wetenschappen aan de slag in de lerarenopleiding voor secundair onderwijs aan de Arteveldehogeschool van Gent. Didactiek is hier haar focus. Naast deze functie werkt zij ook als freelance docent didactiek aan de Vlaamse Trainersschool, waar sportkaderopleidingen worden georganiseerd voor sporttrainers.

Pedro De Bruyckere, Casper Hulshof en Liese Missinne schreven samen het boek “Bijna alles wat je moet weten over psychologie (van kinderen en jongeren)

Ga naar de bovenkant