Peer feedback: logisch!

Sergej Visser

Omschrijving

Feedback is belangrijk. Zonder goede feedback op een taak kom je niet verder. Maar hoe krijg je voor elkaar dat iedere leerling feedback krijgt? Hoe zet je de leerlingen zelf hier voor in? En hoe zorg je dat de gegeven feedback goed is? Want in veel gevallen heeft de feedback namelijk geen effect, of werkt deze zelfs averechts.

In de ideale situatie vragen de leerlingen zelf om feedback op hun werk. Ze kennen hun leerdoelen en willen verder komen in hun proces. Zo’n cultuur waarin feedback vragen en verwerken normaal is, is geen utopie – je kunt dit voor elkaar krijgen in jouw lessen.

In deze workshop denken we na over waarom feedback belangrijk is, en maken we kennis met een aantal concrete tools om leerlingen in te zetten bij het feedbackproces. Zo bouwen we aan een feedbackcultuur in het onderwijs!

Downloads

Senior trainer/adviseur
Bureau ICE

Sergej Visser was 20 jaar docent in het vo, waar hij Engels en CKV gaf. Om leerlingen meer te laten leren van en door de taal zelf, ontwikkelde hij met collega’s een compleet curriculum voor Engels in de bovenbouw. Daarbij stond formatief evalueren centraal. Tegenwoordig is Sergej trainer/adviseur bij Bureau ICE. Hij helpt scholen om meer formatief te evalueren, betere toetsen te maken, en helder beleid te vormen rond goed onderwijs en eerlijke toetsing. De vierde druk van zijn boek Formatief Evalueren in Elke Les verscheen dit najaar.

Ga naar de bovenkant