Praat mee over de petitie telefoonvrije scholen

Erik Ex

Omschrijving

Een paar scholen doen het al, op de meeste scholen wordt het gesprek gevoerd. De minister denk er ook over na. Op schooltelefoonvrij.petities.nl komen duizenden handtekeningen binnen. Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat onze leerlingen zich weer bezighouden met de leerstof, met elkaar en met zichzelf?

In deze sessie vertelt “leraar van het jaar vo” en onderwijscolumnist bij Trouw Erik Ex waarom alle leerlingen in Nederland recht hebben op een telefoonvrije school. Daarnaast gaat hij graag met het publiek in gesprek om te onderzoeken hoe we dit kunnen bereiken.

Downloads

Sessieopname

Leraar voortgezet onderwijs / Leraar van het jaar ’22/’23 / Onderwijscolumnist Trouw
Cygnus Gymnasium Amsterdam

Erik Ex (1987) is leraar geschiedenis aan het Cygnus Gymnasium. Daarnaast schrijft hij columns over onderwijs in Dagblad Trouw en werd in 2022 uitgeroepen tot leraar van het jaar. In het jaar 2017-2018 ging Erik met zijn broer Luuk op wereldreis en bezocht scholen van Finland tot Singapore. Voor de Volkskrant maakte hij de serie Wereldlessen. Sindsdien heeft hij veel om en naast het onderwijs gedaan zoals podcasts opgenomen, presentaties gegeven, cursussen verzorgd voor jonge leraren en heel veel lessen gegeven aan heel veel leerlingen. Erik denkt graag na over hoe het onderwijs beter kan.

Ga naar de bovenkant