Categorieën
Mijn Tijdschema

Werken aan basisvaardigheden in begeleide leernetwerken

Wilco Meijer
,
Hedwig van Schie

Sinds januari 2024 zijn in Nederland met ruim tweehonderd scholen ruim veertig netwerken gevormd die worden ondersteund door de onderwijscoördinatoren van het Masterplan Basisvaardigheden. Het doel van deze netwerken is om samen te leren en samen te werken aan onderwijsverbetering. In deze sessie willen we onze werkwijze uitleggen en deelnemers kennis laten maken met de principes en methodiek die we gebruiken voor deze netwerken.

onderwijscoördinator Masterplan Basisvaardigheden
Ministerie van OCW

Wilco Meijer heeft in ruim 20 twintig jaar in het onderwijs ongeveer elke doelgroep in zijn lessen gehad, van de praktijkschool in de residentiële jeugdzorg tot het opleiden van masters of education. Hij is ooit gestart al leraar economie in het vmbo, zijn werkterrein is steeds meer richting professionalisering, onderwijsinnovatie en kwaliteit verschoven.

onderwijscoördinator
Ministerie van OCW

Hedwig van Schie heeft in haar onderwijscarrière verschillende rollen gehad, van leerkracht en intern begeleider in het basisonderwijs tot trainer en bestuurlijk adviseur op het gebied van onderwijskwaliteit. De inzichten over hoe schoolteams succesvol werken aan onderwijsverbetering, en het belang van ieders rol daarbij heeft zij meegenomen naar Den Haag waar zij vanuit het ministerie als onderwijscoördinator scholen en netwerken ondersteunt bij de verbetering van de basisvaardigheden.

Ga naar de bovenkant