Trainer & onderzoeker
ExCEL (Expertisecentrum voor Effectief Leren @Thomas More-hogeschool, België)

Tine Hoof

Als trainer en (junior) onderzoeker bij ExCEL coördineert Tine professionaliserings- en onderzoeksprojecten rond effectief studeren. Ze bouwde de voorbije twaalf jaar praktijkervaring op als leerkracht talen in het voortgezet onderwijs. Ze werkte ook vijf jaar als studiebegeleider in het voortgezet onderwijs en bouwde mee het studeerbeleid uit op school. Momenteel geeft ze les in het hoger onderwijs als docent effectieve leerstrategieën bij Thomas More-hogeschool in België. Tine is mede-auteur van Studeren met succes en werkt mee aan de ontwikkeling van de bijhorende online leergang.

Expertise: onderzoek, leerstrategieën, effectief studeren

Sessiearchief

,

Omschrijving

Hoe kan je als school inzetten op effectief studeren en de (meta)cognitieve strategieën van je leerlingen en studenten versterken? Hoe kan je als vakdocent effectieve leerstrategieën aanleren? Waarom is het zo belangrijk dat dat vakgebonden gebeurt? Waar kan je dan tijdens generieke uren studievaardigheden op inzetten? De twee boekjes Studeren met succes bieden inzichten en inspiratie om deze vragen te beantwoorden, aangevuld met concrete voorbeelden.
Het boekje voor studenten vertaalt de wetenschap van het studeren op een toegankelijke manier voor studenten die meer willen weten over hoe hun brein werkt en hoe ze effectieve leerstrategieën kunnen inzetten. De bijhorende handleiding, Leer studenten studeren met succes, biedt leraren en docenten inspiratie om deze effectieve (meta)cognitieve strategieën aan te leren en te laten inoefenen.

Downloads

Preview

,

Omschrijving

Hoe kan je als school inzetten op effectief studeren en de (meta)cognitieve strategieën die je leerlingen en studenten inzetten versterken? Het boekje Studeren met succes vertaalt de wetenschap van het studeren op een toegankelijke manier voor studenten die meer willen weten over hoe hun brein werkt, welke studeerstrategieën effectief zijn en vooral waarom dat zo is. De bijhorende handleiding, Leer studenten studeren met succes, biedt leraren en docenten inspiratie om deze effectieve (meta)cognitieve strategieën in de klas aan te leren en te laten inoefenen.

Downloads

Ga naar de bovenkant