Opleidingsmanager
Vavo Vista Collega, Maastricht

John Kuijpers

John studeerde in 1982 af aan de Pedagogische Academie in Sittard. Hij gaf heel wat jaren les in de avo-vakken in het voortgezet onderwijs en schoolde zich bij zowel in de economische wetenschap als in de pedagogiek. Na een aantal jaren praktijkervaring voor de klas op te bouwen, ging John ook aan de slag met de onderwijsorganisatie onder andere als opleidingsmanager van het vavo VISTAcollege in Maastricht. Een rode draad in al zijn werkzaamheden is steeds het op zoek zijn naar en het creëren van een effectieve leeromgeving. Via projecten zoals het praktijkgericht onderzoeksproject in samenwerking met ExCEL, zet John zich in om de link tussen wetenschap en werkvloer te blijven opzoeken om on

Expertise: vavo, onderzoek, opleidingsmanagement

Sessiearchief

,

Omschrijving

Hoe kan je als school inzetten op effectief studeren en de (meta)cognitieve strategieën van je leerlingen en studenten versterken? Hoe kan je als vakdocent effectieve leerstrategieën aanleren? Waarom is het zo belangrijk dat dat vakgebonden gebeurt? Waar kan je dan tijdens generieke uren studievaardigheden op inzetten? De twee boekjes Studeren met succes bieden inzichten en inspiratie om deze vragen te beantwoorden, aangevuld met concrete voorbeelden.
Het boekje voor studenten vertaalt de wetenschap van het studeren op een toegankelijke manier voor studenten die meer willen weten over hoe hun brein werkt en hoe ze effectieve leerstrategieën kunnen inzetten. De bijhorende handleiding, Leer studenten studeren met succes, biedt leraren en docenten inspiratie om deze effectieve (meta)cognitieve strategieën aan te leren en te laten inoefenen.

Downloads

Preview

,

Omschrijving

Hoe kan je als school inzetten op effectief studeren en de (meta)cognitieve strategieën die je leerlingen en studenten inzetten versterken? Het boekje Studeren met succes vertaalt de wetenschap van het studeren op een toegankelijke manier voor studenten die meer willen weten over hoe hun brein werkt, welke studeerstrategieën effectief zijn en vooral waarom dat zo is. De bijhorende handleiding, Leer studenten studeren met succes, biedt leraren en docenten inspiratie om deze effectieve (meta)cognitieve strategieën in de klas aan te leren en te laten inoefenen.

Downloads

Ga naar de bovenkant