Project omschrijving

Afke Bunskoeke

Bestuurslid BAB/CKC Drenthe / Tref Onderwijs / Diataal

Evenement

  Huidige sessie
  Sessie archief
  bio

  MATERIALEN

  Nog geen materialen beschikbaar

  SESSIE

  Er is geen huidige sessie

  SESSIE ARCHIEF

  Ontwikkeling en professionalisering van de academische leerkracht in het basisonderwijs

  samen met Mirjam Keyser

  Academische leerkrachten staan volop in de belangstelling. Met hun capaciteiten en vaardigheden kunnen zij namelijk een belangrijke bijdrage leveren aan het onderwijs en het leren van leerlingen. Maar welke kwaliteiten kunnen op een positieve manier worden ingezet voor de klas, in het team en bij besturen om het onderwijs te verbeteren?  Wat hebben academische leerkrachten nodig om werkzaam te blijven in het onderwijs? En hoe waarborgen we hun professionaliteit? Een voorbeeld hiervan is de BAB-academy.

  In deze workshop willen we met elkaar nadenken over de ontwikkeling en professionalisering van de academische leerkracht in het basisonderwijs. Deelnemers worden zich daardoor bewust van de positionering van deze leerkrachten en welke toegevoegde waarde zij kunnen bieden in de klas, het team, de school en/of het bestuur, maar ook tegen welke valkuilen, blokkades en/of belemmeringen ze aanlopen en hoe we dat kunnen voorkomen.

  BIO

  Afke heeft in 2014 de Universitaire Pabo afgerond in Groningen en deed daarna de Master Onderwijskunde. Momenteel is zij is werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs bij CKC Drenthe. Ze geeft daar les aan de plusgroep voor cognitief getalenteerde leerlingen. Daarnaast werkt ze als onderwijsadviseur bij een uitgeverij voor digitale toetsen en is beleidsmedewerker onderwijs en kwaliteit bij een scholenbestuur.

  Meer researchED direct naar je inbox?

  Blijf op de hoogte over onder andere sprekers, workshops, ticketverkoop en nieuwe blogposts.