Afke Bunskoeke

Bestuurslid BAB/CKC Drenthe / Tref Onderwijs / Diataal

Evenement

MATERIALEN

Nog geen materialen beschikbaar

SESSIE

Er is geen huidige sessie

SESSIE ARCHIEF

Ontwikkeling en professionalisering van de academische leerkracht in het basisonderwijs

samen met Mirjam Keyser

Academische leerkrachten staan volop in de belangstelling. Met hun capaciteiten en vaardigheden kunnen zij namelijk een belangrijke bijdrage leveren aan het onderwijs en het leren van leerlingen. Maar welke kwaliteiten kunnen op een positieve manier worden ingezet voor de klas, in het team en bij besturen om het onderwijs te verbeteren?  Wat hebben academische leerkrachten nodig om werkzaam te blijven in het onderwijs? En hoe waarborgen we hun professionaliteit? Een voorbeeld hiervan is de BAB-academy.

In deze workshop willen we met elkaar nadenken over de ontwikkeling en professionalisering van de academische leerkracht in het basisonderwijs. Deelnemers worden zich daardoor bewust van de positionering van deze leerkrachten en welke toegevoegde waarde zij kunnen bieden in de klas, het team, de school en/of het bestuur, maar ook tegen welke valkuilen, blokkades en/of belemmeringen ze aanlopen en hoe we dat kunnen voorkomen.

BIO

Afke heeft in 2014 de Universitaire Pabo afgerond in Groningen en deed daarna de Master Onderwijskunde. Momenteel is zij is werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs bij CKC Drenthe. Ze geeft daar les aan de plusgroep voor cognitief getalenteerde leerlingen. Daarnaast werkt ze als onderwijsadviseur bij een uitgeverij voor digitale toetsen en is beleidsmedewerker onderwijs en kwaliteit bij een scholenbestuur.

Meer researchED direct naar je inbox?

Blijf op de hoogte van onder andere sprekers, workshops, ticketverkoop en nieuwe blogposts.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.