Elke Mulder

Academische leerkracht, de Schatgraaf

Evenement

MATERIALEN

Er zijn nog geen materialen beschikbaar

SESSIE

Er is geen huidige sessie.

SESSIE ARCHIEF

De positionering van de academische leerkracht in het basisonderwijs 

Academische leerkrachten staan volop in de belangstelling. Met hun capaciteiten en vaardigheden kunnen zij namelijk een belangrijke bijdrage leveren aan het onderwijs en het leren van leerlingen, zeker in deze tijd. Maar de kwaliteiten van de academische leerkracht wordt niet altijd optimaal benut, wat tot demotivering kan leiden. Wat hebben academische leerkrachten nodig om werkzaam te blijven in het onderwijs? En hoe waarborgen we hun professionaliteit en kunnen ze hun kwaliteiten wel uiten?

In deze workshop willen we met elkaar nadenken over de inzet van de academische leerkracht in het basisonderwijs middels het verkennen van verschillende routes. Deelnemers worden zich daardoor bewust van de positionering van deze leerkrachten en welke toegevoegde waarde zij kunnen bieden in de klas, het team, de school en/of het bestuur en hoe ze het gesprek hierover kunnen aangaan in hun eigen onderwijspraktijk.

Deze sessie werd gegeven door Alysha Cuperus en Elke Mulder.

BIO

Elke Mulder is sinds 2014 academische leerkracht en heeft daarnaast een master onderwijskunde afgerond. Momenteel is ze leerkracht in de bovenbouw. Ze is al een tijd betrokken bij de BAB en mag sinds dit schooljaar de functie als voorzitter bekleden.