Tine Hoof

Trainer & junior researcher, ExCEL (Expertisecentrum voor Effectief Leren @Thomas More-hogeschool, België)

Evenement

MATERIALEN

Presentatie bij de sessie “Leren studeren: een schoolbrede aanpak”.

SESSIE

Er is geen huidige sessie.

SESSIEARCHIEF

Leren studeren: een schoolbrede aanpak

Hoe kan je als school inzetten op effectief studeren en de (meta)cognitieve strategieën van je leerlingen en studenten versterken? Hoe kan je als vakdocent effectieve leerstrategieën aanleren? Waarom is het zo belangrijk dat dat vakgebonden gebeurt? Waar kan je dan tijdens generieke uren studievaardigheden op inzetten? De twee boekjes Studeren met succes bieden inzichten en inspiratie om deze vragen te beantwoorden, aangevuld met concrete voorbeelden.

Het boekje voor studenten vertaalt de wetenschap van het studeren op een toegankelijke manier voor studenten die meer willen weten over hoe hun brein werkt en hoe ze effectieve leerstrategieën kunnen inzetten. De bijhorende handleiding, Leer studenten studeren met succes, biedt leraren en docenten inspiratie om deze effectieve (meta)cognitieve strategieën aan te leren en te laten inoefenen.

Deze sessie wordt gegeven door Tine Hoof en John Kuijpers.

Leren studeren en metacognitie: een schoolbrede aanpak

Hoe kan je als school inzetten op effectief studeren en de (meta)cognitieve strategieën die je leerlingen en studenten inzetten versterken? Het boekje Studeren met succes vertaalt de wetenschap van het studeren op een toegankelijke manier voor studenten die meer willen weten over hoe hun brein werkt, welke studeerstrategieën effectief zijn en vooral waarom dat zo is. De bijhorende handleiding, Leer studenten studeren met succes, biedt leraren en docenten inspiratie om deze effectieve (meta)cognitieve strategieën in de klas aan te leren en te laten inoefenen.

Deze sessie werd gegeven door Tine Hoof en John Kuijpers.

BIO

Als trainer en junior onderzoeker bij ExCEL coördineert Tine professionaliserings- en onderzoeksprojecten rond effectief studeren. Ze bouwde de voorbije twaalf jaar praktijkervaring op als leerkracht talen in het voortgezet onderwijs. Ze werkte ook vijf jaar als studiebegeleider in het voortgezet onderwijs en bouwde mee het studeerbeleid uit op school. Momenteel geeft ze les in het hoger onderwijs als docent effectieve leerstrategieën bij Thomas More-hogeschool in België. Tine is mede-auteur van Studeren met succes en werkt mee aan de ontwikkeling van de bijhorende online leergang.