Evidence-informed onderwijs in het vo: de cultuur op school (deel 2)

Gert Verbrugghen

Omschrijving

Wist je dat hoe leerlingen zich gedragen op school een sterke correlatie heeft met hun resultaten? Wist je dat dit ook, naast academisch succes, belangrijk is het voor het sociale succes van kinderen? Een school hoort een veilige, rustige omgeving te creëren waar een kind zich optimaal kan ontwikkelen.

In deze sessie vertel ik hoe we bij ons op school de hoge verwachtingen neerzetten en we ervoor zorgen dat de docent zich 100% kan concentreren op het lesgeven.


Andere sessies in deze reeks Evidence-informed onderwijs in het vo:

Deel 1: Een onderwijsvernieuwing die wel werkt?

Deel 2: De cultuur op school

Deel 3: Hoe we iedereen meenemen

Deel 4: Wat gebeurt er in de les?

Deel 5: De praktijk

Downloads

Sessieopname

Leerkracht vo
IVO-Deurne

Ik sta ondertussen meer dan 20 jaar voor de klas als leraar Engels/lo en onderwijs is mijn grote passie. Vier jaar geleden hebben we op onze school een evidence-informed onderwijsvernieuwing doorgevoerd, waarbij het smartphoneverbod ook werd ingevoerd.

Gert streeft ernaar om de kloof tussen wetenschappelijk onderzoek en de vaak complexe praktijk te overbruggen. Mede daarom heeft hij ook het boek “Running the Room” van Tom Bennett vertaald naar het Nederlands (Regie in de Klas), zodat ook deze kennis beter toegankelijk wordt voor de Vlaamse en Nederlandse docent. Hij is praktijkexpert op het vlak van evidence-informed onderwijs en klasmanagement.

Ga naar de bovenkant