Categorieën
Mijn Tijdschema

Op weg naar een onderzoeks- en verbetercultuur op jouw school. Hoe doe je dat?

Jasper Rijpma
,
Mirande Neijnens
,
Karin Zegers - de Louw

Steeds meer scholen willen graag hun onderwijs verbeteren met inzichten uit onderzoek. Want waarom het wiel zelf uitvinden, of tijd besteden aan een verbetering die niet effectief blijkt? Evidence informed werken biedt kansen, en is tegelijkertijd niet makkelijk.
In deze workshop verkennen we de werkende principes van een onderzoeks- en verbetercultuur. Hoe pas je resultaten uit onderzoek toe? Waar begin je als team? En wat vraagt dit aan vaardigheden?
Binnen de aanpak van Groeikracht brengen we deze principes in de praktijk, en begeleiden we onderwijsprofessionals in het verder ontwikkelen van hun vaardigheden daarbij. We delen inzichten, praktische voorbeelden en tips, zodat je morgen zelf een eerste stap naar samen een beetje beter kunt gaan zetten.

Deze sessie wordt gegeven door Jasper Rijpma, Karin Zegers – de Louw, Mirande Neijnens en Jaimy Smit.

Downloads

Docent
Hyperion Lyceum Amsterdam

Jasper Rijpma (1984) is leraar geschiedenis en ‘grote denkers’ aan het Hyperion Lyceum en JSG Maimonides in Amsterdam. In 2014 werd hij verkozen tot leraar van het jaar. In 2016 werd hij genomineerd voor de Global Teacher Prize. Als onderwijsambassadeur zet Jasper zich in voor het versterken van de beroepsgroep leraren. Jasper was een van de initiatiefnemers achter het plan Ontwikkelkracht.

Procesbegeleider / Expertcoach stichting leerKRACHT
stichting leerKRACHT

Mirande begeleidt teams en scholen in het werken aan een onderzoeks- en verbetercultuur voor Stichting LeerKRACHT. Daarbij verzorgt zij webinars en heeft zij de rol van Lead Directe Impact. Zij is zelfstandig onderwijsadviseur. Verdere opdrachten zijn onder andere die van interim teamleider in het po. Zij heeft een passie voor onderwijs en voor de verbinding van onderwijsonderzoek met de praktijk.

Procesbegeleider / Expertcoach stichting leerKRACHT
stichting leerKRACHT

Karin begeleidt scholen in po, vo en mbo in het realiseren van een onderzoeks- en verbetercultuur via stichting leerKRACHT en Groeikracht. Haar expertise zit in de contextgerichte en waarderende benadering.

Ga naar de bovenkant