Wat werkt niet in het onderwijs?

Inge de Wolf
Eva Naaijkens
Wil ik zien! Verwijder van wil-ik-zien-lijst

Wat kun je in het onderwijs beter niet doen? Vanuit de onderwijspraktijk en wetenschap weten we steeds beter wat niet werkt in het onderwijs. In deze workshop bespreken we 5 aanpakken waarvan we weten dat ze voor leerlingen niet goed uitpakken. Elk van deze aanpakken lijkt aantrekkelijk, maar helpen leerlingen niet verder. Een enkele aanpak lijkt zelfs schadelijk voor leerlingen. Per aanpak leggen we uit waarom de aanpak kansrijk lijkt, maar in de klas of op school niet werkt. We verbinden hierbij de inzichten uit de praktijk en uit de wetenschap. Na afloop weet je waar je als leraar geen tijd en energie in hoeft te steken. Ook begrijp je beter waar je op moet letten als je je onderwijs wilt verbeteren met inzichten uit onderzoek.

Maak een account aan en bewaar je eigen tijdschema op al je devices.

hoogleraar
Universiteit Maastricht

Over Inge de Wolf

Inge de Wolf is bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Maastricht en oprichter/directeur van Education Lab. Hier werkt ze aan kansrijke aanpakken, professionalisering van leraren en effectmetingen. Daarnaast is Inge werkzaam bij het NRO (Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek), waar ze werkt aan de ontwikkeling van een kennisinstituut voor het onderwijs. Samenwerking tussen onderzoekers en leraren/schoolleiders staat centraal in het werk van Inge. Dit doet ze binnen ONA (het Onderwijskennis Netwerk Amsterdam) en bij Ontwikkelkracht (een programma voor een landelijke kennisinfrastructuur).
Eva Naaijkens
schoolleider
Alan Turingschool

Over Eva Naaijkens

Eva Naaijkens is ruim 20 jaar werkzaam in het onderwijs en co-auteur van het boek ‘En wat als we nu weer een gewoon gaan lesgeven? ‘ en ‘De school als werkplaats‘. Eva is mede-oprichter en schoolleider van de (excellente) Alan Turingschool te Amsterdam. Sinds 2020 is Eva partner van het Education Lab, speelt ze met haar team een centrale rol in het ONA-programma (Onderwijskennis Netwerk Amsterdam) en draagt ze actief bij aan evidence-based onderwijsverbetering en innovatie. Daarnaast ondersteunt Eva scholen bij de implementatie van de Enigma-kwaliteitsaanpak.
Ga naar de bovenkant