Zo krijg je op school (n)iets voor elkaar

Annemieke Keersmaekers
Erik Meester

Omschrijving

Je moet op een school goed nadenken over wat je allemaal wil verbeteren, maar ook over hoe je dat voor elkaar gaat krijgen. Met andere woorden: goed onderwijs ontwerpen is een kunst, maar implementeren ook. Gelukkig is er al veel onderzoek gedaan naar de to do’s & don’ts bij implementatieprocessen en onder welke condities deze het meeste kans van slagen hebben. In deze sessie delen Annemieke en Erik de belangrijkste inzichten uit deze onderzoeken én vertellen zij wat zij zelf (door schade en schande) hebben geleerd van hun eigen ervaringen als organisatieadviseurs. De sessie is gericht op iedereen die zich direct of indirect, formeel of informeel, praktisch of theoretisch, bezighoudt met leiderschap in scholen.

Downloads

Leerkracht, kwaliteitscoördinator en curriculumontwikkelaar
Stichting De Linge

Annemieke Keersmaekers is leerkracht en kwaliteitscoördinator in het primair onderwijs. Daarnaast is zij afgestudeerd curriculumontwikkelaar en werkt ze als lesauteur voor de methode Wetenswaardig. Annemieke spreekt ook regelmatig op verschillende onderwijsbijeenkomsten.

Docent en curriculumontwikkelaar
Radboud Universiteit

Erik Meester is leraar en als onderwijsontwikkelaar de grondlegger van aan de masteropleiding Curriculumontwikkeling voor Primair Onderwijs (CoPO) van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast ontwikkelde hij bij deze universiteit herregistratieprogramma’s voor schoolleiders. Hij is tevens auteur van het boek Wetenswaardig, conceptauteur van de gelijknamige lesmethode, en schreef vele vakpublicaties en columns voor onder meer NRC en de Volkskrant. Erik is ook regelmatig spreker op (inter)nationale onderwijsconferenties.

Ga naar de bovenkant