Coen Nijland

Leerkracht so, Speciaal Onderwijs Kampen

Evenement

MATERIALEN

Presentatie bij de sessie “De strijd van de leesknokploeg”

website: https://leesknokploeg.nl

Presentatie bij de sessie “Uitleggen & Voordoen. Koppeling tussen theorie en praktijk”.
Uit Doorloopjes.

website: https://doorloopjes.nl

SESSIES

Er is geen huidige sessie.

SESSIEARCHIEF

1. De strijd van de Leesknokploeg

1 op de 6 mensen van 16 jaar of ouder in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. De Leesknokploeg vindt dit onacceptabel en trekt ten strijde met (zachtaardige) boekpromotie. In deze sessie laten Naomi, Lusanne, Coen, Walter en Martin zien hoe je als lezende leerkracht het goede voorbeeld geeft in het po en vo.

Hoe doe je dat in de klas? Hoe zet je leesbevordering en boekpromotie in? En, wat levert het op als je in de klas uitdagende teksten en goede jeugdliteratuur gebruikt? Maar we kijken ook verder. De Leesknokploeg kan het namelijk niet alleen. Scholen, besturen, lerarenopleidingen, politiek én burgers hebben ook een taak te vervullen en de Leesknokploeg heeft daar een strijdplan voor. Op de barricaden voor boeken!!!

Deze sessie wordt gegeven door Naomi Smits, Lusanne Stap, Coen Nijland, Walter Kamphuis en Martin Dogger.

video
play-rounded-fill

2. Uitleggen en voordoen. Koppeling tussen theorie en praktijk.

Een centraal onderdeel van effectief lesgeven is dat leerlingen kennis en begrip van concepten en processen opdoen, om deze vervolgens te kunnen toepassen in allerlei situaties. Uitleggen en voordoen zijn cruciale elementen in het handelingsrepertoire van leraren. Wij willen met deze sessie theorie en praktijk samenvoegen. Hoe geven wij een goede instructie met de theorie in ons achterhoofd?

Deze sessie wordt gegeven door Lusanne Stap en Coen Nijland.

BIO

Coen Nijland is leerkracht speciaal geïntegreerd onderwijs. Dat houdt in dat leerlingen van zowel SO cluster 4, SO cluster 3 als SBO bij elkaar in één school en in één klas zitten. Dit zorgt voor een complexe dynamiek waarbij pedagogiek en didactiek goed doordacht en toegepast moeten worden.

Coen is ook lid van de Leesknokploeg.