Project omschrijving

Eva Naaijkens

Schoolleider, Alan Turingschool

Evenement

België 2021
Huidige sessie
Sessie archief
bio

MATERIALEN

Nog geen materialen beschikbaar.

SESSIE

5 uitgangspunten van succesvolle scholen

Succesvolle teams weten de balans te vinden tussen ‘uitdagend’ en ‘routinematig’ werken.
Als professional binnen de organisatie moet er ruimte zijn om je vakmanschap te ontwikkelen. Ook is het niet alleen prettig maar ook noodzakelijk om als leraar te kunnen terugvallen op deskundige collega’s en een sterk team. Want lesgeven is bij uitstek een teamsport. Visie, aanpak en samenwerking zijn belangrijker in het bepalen van het resultaat dan een individuele prestatie. En succesvol te kunnen zijn, is houvast nodig. Tijdens deze lezing staan we stil bij 5 uitgangspunten die je terugziet op succesvolle scholen.

Deze sessie wordt gegeven door Eva Naaijkens en Martin Bootsma.

SESSIE ARCHIEF

De expert-leraar

Leraren zijn, zoals Hattie het omschrijft, ‘de hoofdrolspelers in het onderwijsproces’ en met name expert-leraren kunnen voor de leerlingen op school het verschil maken. Binnen een school met een professionele cultuur is de kans groter dat leraren een rol kunnen spelen bij het verder verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Bovendien hebben leraren binnen deze scholen de mogelijkheid een leidende rol op zich te nemen.

BIO

Eva Naaijkens (EN) is ruim 20 jaar werkzaam in het onderwijs. Nadat ze acht jaar als leraar heeft gewerkt in Amersfoort heeft ze de schoolleidersopleiding afgerond (2007) en is ze begonnen als schoolleider in Amersfoort op SBO Michaëlschool (KPOA). Deze school groeide onder haar leiding van een zwakke naar een driemaal excellente school voor speciaal basisonderwijs. Eva is mede-oprichter en schoolleider van de Alan Turingschool te Amsterdam. Daarnaast geeft ze lezingen en biedt ze scholen begeleiding bij het invoeren van de Enigma-aanpak.
Eva is co-auteur van: En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven? (po-vo)

Meer researchED direct naar je inbox?

Blijf op de hoogte over onder andere sprekers, workshops, ticketverkoop en nieuwe blogposts.