Sezgin Cihangir

Directeur, Nederlands Mathematisch Instituut

Evenement

MATERIALEN

Nog geen materialen beschikbaar.

SESSIE

Er is geen huidige sessie.

SESSIEARCHIEF

Foutloos Rekenen is geen hogere wiskunde

Foutloos Rekenen is geen hogere wiskunde. Door veel oefenen met rekenrecepten die altijd werken, leren alle leerlingen vlot en foutloos rekenen.
Welke rekenvaardigheden moeten kinderen leren op de basisschool? Wat moeten ze kunnen en hoe kunnen ze dat het beste leren?
In deze sessie geven we inzicht in de systematische opbouw van Foutloos Rekenen.
De lesinhoud die de interne structuur van rekenen volgt, wordt systematisch aangeboden en geoefend.
Foutloos Rekenen is ontwikkeld door wiskundigen van het Nederlands Mathematisch Instituut. De cursus Foutloos Rekenen bestaat sinds 2012. Al meer dan 12.000 leerlingen hebben de cursus met succes gevolgd. Na 9 jaar ervaring is de vierde vernieuwde versie ontwikkeld.
Foutloos Rekenen wordt ook op basisscholen verzorgd. In samenwerkingstrajecten werken rekendocenten samen met leerkrachten. Leerkrachten kunnen daarna zelfstandig verder met Foutloos Rekenen. Een duurzame interventie die veel leerkrachten, intern begeleiders en schoolleiders hun ….

De sessie wordt gegeven door Sezgin Cihangir en Peter Langerak.

BIO

Sezgin Cihangir is directeur van het Nederlands Mathematisch Instituut (NMI).

De expertise van het NMI richt zich met name op de kwaliteit van het taal- en rekenonderwijs. Voor het primaire onderwijs ontwikkelde het NMI de cursussen Foutloos Rekenen en Grip op Tekst.

Naast zijn werkzaamheden bij het Nederlands Mathematisch Instituut, zoekt Sezgin op gezette tijden het publieke debat op, om het collectieve bewustzijn met betrekking tot de kwaliteit van het onderwijs te vergroten. Sezgin Cihangir is lid van Team Red het Onderwijs dat de ontwikkelingen in het onderwijs kritisch volgt.

Sezgin is in 2002 afgestudeerd in de Sociale Psychologie (Vrije Universiteit) en gepromoveerd in 2008 in de Sociale en Organisatie Psychologie (Universiteit Leiden).