Prof. dr. Paul Kirschner

Hoogleraar Open Universiteit

Workshops

Nederlands
Wat Werkt en Waarom (WWW)? Leeraanpakken die Werkelijk Werken en Waarom.
Korte inhoud lezing/workshop: Vorig jaar presenteerde ik een aantal onderwijsmythes en hoe deze het leren nadelig beïnvloedden. Dit jaar een iets meer positief verhaal waarin ik een aantal makkelijk toe te passen leeraanpakken die bewezen positieve leereffecten hebben en hoe die toe-/ingepast kunnen worden in jouw dagelijkse onderwijspraktijk.
Engels

Educational Urban Legends: Busting Persistent Myths in Education and Educational Innovation

Paul Kirschner will look at a number of these urban legends from the perspective of what cognitive science and good research in the field has to say about them.

Meer info

Bio

Paul Kirschner is hoogleraar Onderwijspsychologie en Universiteitshoogleraar aan de Open Universiteit. Hij is ook Visiting Professor of Education met speciaal nadruk op Leren en Interactie in Docenteducatie aan de University of Oulu, Finland. Kirschner was president van de International Society of the Learning Sciences (ISLS) en is lid van de Wetenschappelijk Technische Raad van SURF. Hij is expert op het terrein van een onderwijsontwerp en leerprocessen, leven-lang-leren, ontwikkeling van interactie in het leren en onderwijs, computerondersteund samenwerkend leren (CSCL) en assessment. Kirschner is (co-)auteur van vele wetenschappelijke publicaties, columns in verschillende media en onder andere de volgende boeken: Visualizing ArgumentationTen Steps to Complex LearningWhat We Know about CSCL en Urban Legends about Learning and Education.

Downloads