De researchED Nederland Podcast afl. 34 – Heleen Buhrs en Ingrid Elijzen

09/02/2023

Audioversie:

In deze podcast

De nieuwe researchED NL Podcast met als gasten Heleen Buhrs en Ingrid Elijzen.
Over de kracht van ijzersterk onderwijs in een rijke context. In deze podcast belichten leerkrachten Heleen Buhrs en Ingrid Elijzen de enorme meerwaarde van een bevoegde leerkracht voor de klas. Niet om een lesje te draaien, of een dagje onderwijs te verzorgen, maar door met leerlingen meerdere weken achter elkaar helemaal in een zelf opgezet thema te verdwijnen. Specifiek het leesonderwijs komt aan bod in deze podcast, zoals dat ook zal zijn tijdens de bijzondere sessie die Heleen en Ingrid samen met hun collega Martin Bootsma op ons researchED-podium gaan brengen op 11 maart: een opgenomen leesles in hun klas van A tot Z. Wat komt er allemaal kijken bij gewoon goed onderwijs?

Tishauser Tip

Heleen Buhrs, Ingrid Elijzen en Martin Bootsma – Voorbeeldles effectief leesonderwijs
Maike Douglas – De relaxte leraar
Jacqueline Boerefijn – Welbevinden van leerlingen en leraren
Laura Stroo en Hanneke Visser – Leren en welbevinden van leerlingen én schoolteams: lessons learned